Geboorteslofjes

Hoe worden ze gemaakt:

Ik maak gebruik van verschillende technieken;  leerverf, geborduurd of wat ik maar kan bedenken. Ik zorg er altijd voor dat het geboortekaartje herkenbaar is op de slofjes. Maar de slofjes moeten niet alleen mooi zijn, ook draagbaar. Dus soms kies ik ervoor om sommige details niet te verwerken; te kleine stukjes kunnen schadelijk zijn voor het kindje als het losraakt, dus dat heeft niet de voorkeur. Soms is een dunne voering aan de binnenkant noodzakelijk om te voorkomen dat de de draadjes los raken of dat de knoopjes voelbaar zijn. 

Het slofje heeft een elastiekje met een eenvoudig knoopje, dit kun je zelf wat losser of vaster knopen. Je schuift het knoopje vervolgens weer in het tunneltje en zo heeft je kindje er geen last van.

 

De naam van het kindje borduurt de borduurmachine op de slofjes, afhankelijk van het kaartje plaats ik de naam op de wreef of op de hiel, maar net wat het mooiste uitkomt.  Als je zelf een idee hebt over hoe de slofjes eruit moeten zien, dan hoor ik dit natuurlijk graag. Ik laat je dan weten wat er mogelijk is.