Geboorteslofjes

Je kunt één foto van het geboortekaartje hier uploaden. 

Wil je meer foto's toevoegen? Mail deze dan aan info@geboorteslofjes.nl

Bij het maken van de foto's graag op de volgende details letten:

  • zo plat mogelijk neerleggen
  • van bovenaf fotograferen
  • bij daglicht fotograferen
  • zorg dat de naam goed in beeld komt
  • maak een foto waar de website van de drukker op vermeld staat (niet noodzakelijk, wel handig)
  • zorg ervoor dat het detail dat je graag op de slofjes terugziet goed in beeld komt, maak desnoods een extra (ingezoomde) foto.

Je kúnt het kaartje ook inscannen maar mijn ervaring is dat de kleuren dan anders over kunnen komen. Geef het vooral aan als je denkt dat de kleuren anders zijn dan in het echt. 

Hoe worden ze gemaakt:

Ik maak gebruik van verschillende technieken;  leerverf, geborduurd of wat ik maar kan bedenken. Ik zorg er altijd voor dat het geboortekaartje herkenbaar is op de slofjes. Maar de slofjes moeten niet alleen mooi zijn, ook draagbaar. Dus soms kies ik ervoor om sommige details niet te verwerken; te kleine stukjes kunnen schadelijk zijn voor het kindje als het losraakt, dus dat heeft niet de voorkeur. Soms is een dunne voering aan de binnenkant noodzakelijk om te voorkomen dat de de draadjes los raken of dat de knoopjes voelbaar zijn. 

Het slofje heeft een elastiekje met een eenvoudig knoopje, dit kun je zelf wat losser of vaster knopen. Je schuift het knoopje vervolgens weer in het tunneltje en zo heeft je kindje er geen last van.

 

De naam van het kindje borduurt de borduurmachine op de slofjes, afhankelijk van het kaartje plaats ik de naam op de wreef of op de hiel, maar net wat het mooiste uitkomt.  Als je zelf een idee hebt over hoe de slofjes eruit moeten zien, dan hoor ik dit natuurlijk graag. Ik laat je dan weten wat er mogelijk is.